
Yükseköğretim Kurulu (YÖK)
Yüksek standartlarda eğitim almak, uluslararası düzeyde tanınmış derecelere sahip olmak, donanımlı ve modern kampüslerde, kültürel ve doğal zenginlik, güvenli ve ekonomik, sıcak ve dost bir ortamda gelecek kariyerinizi Türkiye’de planlayabilirsiniz. Ülkemizde 113 devlet üniversitesi, 67 vakıf üniversitesi, 5 vakıf meslek yüksek okulu olmak üzere 185 yükseköğretim kurumu faaliyet göstermektedir.
Ülkemizde bulunan üniversiteler ve üniversiteler hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.
http://yok.gov.tr/web/guest/universitelerimiz
Kendi İmkanlarıyla Eğitim Alacaklar / Yurtdışında Lise Eğitimi Alanlar
Yükseköğretim Genel Kurulu´nun 21.01.2010 tarihli toplantısında; 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı´nın (YÖS) kaldırılmasına karar verilmiş olup kendi imkanlarıyla ülkemizde ön lisans ve lisans eğitimi almak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin bir ortaöğretim kurumundan mezun olması ve her üniversite tarafından belirlenen ve Başkanlığımızca da uygun görülen sınav ve puanlara sahip olması, bu belgeler ve üniversitenin talep edeceği diğer belgeler ile doğrudan üniversiteye başvurması ve üniversite tarafından değerlendirmeye alınması gerekmektedir.
Yükseköğretim Yürütme Kurulu´nun 13/02/2013 tarihli toplantısında; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu´nun 6287 sayılı Kanunla değişik 45/f maddesinde yer alan "Yabancı uyruklu öğrenciler ile ortaöğretimin tamamını yurt dışında tamamlayan öğrencilerin yükseköğretim kurumlarına kabul usul ve esasları Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenir." maddesi uyarınca Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar´ın belirlenmesi ile ilgili olarak 01/02/2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan yetkiye dayanılarak, Yükseköğretim Genel Kurulu´nun 21.01.2010 tarihli toplantısında kabul edilen ve çeşitli tarihlerde yapılan Genel Kurul toplantılarında bazı maddeleri değiştirilen Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar´ın ilişikte yer aldığı şekliyle kabulü uygun görülmüştür.
Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar
Yükseköğretim Kurumlarının Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Kriterleri
Yükseköğretim kurumlarının programlarına yurt dışından öğrenci kabulünde öğrencilerin başvurularının değerlendirilmesinde kullanılacak kriterler üniversitelerden gelen öneriler doğrultusunda karara bağlanmıştır. Anlaşılacağı üzere bu hususta üniversitelere geniş bir hareket alanı bırakılmış olup, üniversitelerden gelen ve karara bağlanan kriterlere aşağıdan ulaşılabilecektir.
2016-2017 Öğretim Yılı Yükseköğretim Kurumlarına Göre Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Kriterleri
2017 Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Kontenjanları
Yükseköğretim Kurulu Tarafından Verilen Burs ve Desteklere ilişkin daha detaylı bilgi için resmi tıklayınız.
2017 Yılı Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Kontenjanları
Yurt Dışından Öğrenci Kabul kontenjanları Ön Bilgi
Tablo 3
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)
Başbakanlığa bağlı müsteşarlık düzeyinde bir kamu kurumu olarak 6 Nisan 2010 tarihinde kurulan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) yurtdışındaki vatandaşlarımız, soydaş ve akraba topluluklarımız ile Türkiye’de öğrenim gören uluslararası burslu öğrencilerimize yönelik çalışmaları koordine etme, bu alanlarda verilen hizmetleri ve yapılan faaliyetleri geliştirme görevini üstlenmiştir. Yeni Türkiye vizyonunu ortaya koyan kurumlardan biri olan YurtdışıTürkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın çalışmalarıyla gerek yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızla gerekse soydaş ve akraba topluluklarla ilişkiler güçlendirilmekte, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak daha yakın ilişkiler tesis edilmektedir. Türkiye’nin uluslararası elçileri olan Türkiye Burslusu öğrencilerimiz ise; tarihten gelen köklü ilişkilerimizin yeniden inşasında önemli roller üstlenmekte, dünyanın dört bir yanındaki gönüllü elçilerimiz olmaktadırlar.
Burs başvurusu ve detaylı bilgi için aşağıdaki linki tıklayınız.
https://www.turkiyeburslari.gov.tr/2018-turkiye-burslari-basvurulari-basladi-2/
Türkiye Diyanet Vakfı
Uluslararası Konuk Öğrenci Programı
Türkiye Diyanet Vakfı, Uluslararası Konuk Öğrenci Programı ile yurt dışındaki üniversite öğrencilerine Türkiye’de eğitim imkânı sağlıyor.
Dünyanın farklı ülkelerinden gelen 1.368 öğrencimiz, İlahiyat Fakültelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim görüyor.
Uluslararası İmam Hatip ve Uluslararası Konuk Öğrenci programları kapsamında dünyanın 108 ülkesinden gelen toplam 2.400 öğrenci ülkemizde eğitim alıyor.
Uluslararası Konuk Öğrenci Programı kapsamında şimdiye kadar İlahiyat Fakültelerinden 870 öğrencimiz mezun oldu. Bugüne kadar 986’sı Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liselerinden, 870’i İlahiyat Fakültelerinden olmak üzere toplam 1.856 öğrencimiz mezun olmuş, eğitimlerini bitirerek ülkelerine dönen mezunlarımız memleketlerinde önemli vazifeler üstlenmiştir.
Uluslararası İmam Hatip Öğrenci Programı
Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yurt dışındaki öğrencilere, Uluslararası İmam Hatip öğrenci programı ile Türkiye’de lise düzeyinde eğitim imkânı sunuyor.
Program çerçevesinde, Kayseri, Konya ve İstanbul’daki Uluslararası Anadolu İmam Hatip liselerinde 1.036 öğrencimiz ülkemizde eğitim görüyor
Uluslararası İlahiyat Programı (UİP)
Avrupa ülkeleri, Amerika ve Avustralya’da yaşayan gurbetçi ailelerin din eğitimi alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2006 yılında başlayan program kapsamında bugüne kadar 1.070 öğrencinin ilahiyat fakültelerinde eğitim görmesini sağladık.
Uluslararası İlahiyat Programı kapsamında, gurbetçilerimizin yurt dışında lise eğitimini tamamlayan çocukları, Türkiye´de ilahiyat eğitimi aldıktan sonra yaşadıkları ülkeye geri dönmekte ve din eğitimi alanındaki ihtiyaca cevap vermektedir.
Program kapsamında 14 ülkeden gelen gurbetçi çocuklarının, tüm ihtiyaçları vakfımız tarafından karşılanmakta ve burs verilmektedir. Ülkemizde halen 6 İlahiyat Fakültesinde 695 gurbetçi öğrencimiz eğitim görüyor.
Burs başvurusu ve detaylı bilgi için aşağıdaki linki tıklayınız.
https://tdv.org/tr-TR/site/projelerimiz/uluslararasi-konuk-ogrenci-programi-1051
Gebze Teknik Üniversitesi
Gebze Teknik Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (GTÜYÖS) Takvimi
|
|
Sınava Ön Başvuru İçin Son Tarih |
02 Mart 2018 |
Sınava Kesin Kayıt Ücreti Ödemesi İçin Son Tarih |
09 Mart 2018 |
Sınava Girecek Öğrencilerin İlanı |
23 Mart 2018 |
GTÜYÖS Sınavı |
08 Nisan 2018 |
Sınav Sonuçlarının İlanı |
16 Nisan 2018 |
|
|
For further info, visit: http://www.gtu.edu.tr/kategori/2917/0/display.aspx?languageId=2
Gebze Technical University International Student Exam (GTUYOS) Calendar |
|
Deadline for Pre-Application: |
02 March 2018 |
Deadline for Registration Payment for the Exam |
09 March 2018 |
Announcement of Students Eligible for the Exam |
23 March 2018 |
GTU International Student Exam (GTUYOS) |
08 April 2018 |
Announcement of Exam Results |
16 April 2018 |
GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
Tel&Fax : 0 262 605 1437
E-mail : sem@gtu.edu.tr
Web : https://sem.gtu.edu.tr
Twitter : https://twitter.com/gtusem
Facebook : www.facebook.com/gtu.sem.3